Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - leena

Sivuja: [1]
2
Oliko ennenkin joku äänestysviritelmä siitä miten paljon kisaajien biisivideoita katsellaan? Spotify-kuunteluäänestys tuli toki sitten myöhemmin, kun oli jotain kuunneltavaa. Nyt näyttäisi tosiaan olevan ekan liven äänestys jo käynnissä siten, että pitäs pyörittää suosikkien knock out-biisejä videoilta: http://www.nelonen.fi/ohjelmat/the-voice-of-finland/tag/äänestysbiisit

Huomiota kiinnitti se, että videot päätyvät VoF-sivuston suosituimpien videoiden listalle, jolloin kai periaatteessa ennusteen kisaajien kansansuosiosta. Juho ainakin tällä hetkellä kärjessä, sitten Anni, Emma ja Jussi, ja pari ihan muuta videota välissä (miksi joku Farmi-uutinen sekottuu Voice-listaan?), jonka jälkeen Erik ja Sini. Ei kai hirveen yllättävä lista?

3
The Voice of Finland 2014 / Kaksintaistelut 3 (28.2)
« : 28.02.2014 20:24:16 »
Liveseurantaa, ku kerrankin satun pe-iltana töllön ääressä olemaan:

Sofia on IHANA. Ihan niinku Maija sanoi, joidenkin laulua kuunnellessa kaikki on maailmassa hyvin, ja Sofia vaikuttas olevan yks sellanen. Lauri suloinen mut vähän… sorry… turha.

Jarmon ja Timon biisi oli minusta tylsä - liikaa väliriffejä eikä äijät oikein saanu edes laulaa. Jarmo tuo jotenkin mieleen Mikko Herrasen - hyvällä tavallaa vähän koominen tyyppi, ja mielenkiintosempi näistä kahdesta.

Jeminan ja Tonin veto vähän kömpelö, varsinkaan Tonin laulun "ketteryys" ei ihan tohon taivu. Kummankaan ei tarvis jatkaa ;)

4
Idols 2013 / Mitra Kaislaranta fan club
« : 05.01.2014 22:55:32 »
Ei kai idolslandiassa voi Idols-innostus niin vaisuksi mennä, ettei voittaja saa omaa seurailutopikkiaan? Joten aloitanpa sellasen sitten tällasella jaarittelulla.

Lämpenin kaudelle tooosi hitaasti, eikä suosikkia meinannut millään tulla tai olla, mut loppua kohden Mitra alkoi vaikuttaa ainoalta optiolta voittajaksi. Semifinaaliveto Flute of Shamen kanssa oli tietty omiaan innostamaan lisää (all-time-Idols-favorite ja kauden paras yhdessä. Not bad). Finaalissa Sanni-biisi oli aivan jäätävän hieno, ja voittokappalekin vaikutti varsin kelvolliselta. Nyt ehkä parikymmentä kuuntelua myöhemmin tykkään Äkkisyvästä aivan älyttömästi. Ei täs mihinkään fanitukseen oo varsinaisesti hurahdettu, mut levyä odottelen mielenkiinnolla.

5
Idols 2008-kauden finalisti Anna-Kaisa Riitijoki bongattiin jo aiemmin ääninäytteen antaneiden listasta. Nyt hänet on poimittu Radio Aallon ja DNA:n ehdokkaaksi, eli tykkäilemällä tästä voi ilmeisesti edesauttaa hänen pääsyään mukaan itse kisaan: http://www.radioaalto.fi/kilpailut/radio-aallon-ja-dnan-oma-laulaja/?video_id=video_2 (käykää ny ihmeessä klikkailemassa - ois edes yksi ennakkoon tosi kiinnostava tyyppi mukana :) )


6
The Voice of Finland 2012 / Jesse Kaikuranta fan club
« : 25.04.2012 09:31:44 »
Ihme touhua, kun ei tän kisan finalisteillakaan (paitsi Saaralla) ole omia aiheita, vaikka Idols-puolella ruoditaan jokainen koelaulajakin erikseen ;). Ehkä joku muu perustaa voittajalle fan clubin, mut mie yritän alottaa Jesse-keskustelua tällasella pikku riemunkiljahduksella:

Jessen Vie mut kotiin-sinkku on iTunesin ladatuimpien listalla kolmantena :). Noistahan ei yhtään tiedä miten pienistä määristä on kysymys, mut verrattuna esim. Sipolan biisin sijoitukseen 68, niin kyllähän tuo hieman vihjailee, että nimenomaan Jesseä halutaan kuunnella lisää. Ja/tai Elastinen oli oikeassa siinä, että biisi on hienoimpia suomenkielisiä balladeja pitkään aikaan :)

7
Eipä näytä olevan aihetta Kristiinasta (haku löysi vain pari mainintaa, mm. siitä, että hän ois Suomen Adele - ja tämän perusteella miksi ei? http://youtu.be/pQGFfbhg3lk ). Kristiina on mun uus suursuosikki, ja aika yllättävä sellanen, kun ei ole mistään kisasta ponnistanut, ja vielä nainen - olin ehtinyt kisasuosikkieni perusteella ajatella, että tykästyn vain miesääniin ;)

Kristiinahan on tehnyt englanninkielisen Hitchin' to Helsinki -albumin v. 2008 ja nyt sitten viime kuussa ilmestyi Sirpaleista koottu, levyllinen Kristiinan omia ja omakohtaisia biisejä. "Kiitos kun muistit" elokuvasta Napapiirin sankarit oli kai pienimuotoinen hitti jo syksyllä 2010, "Ihanaa" soi viime kesänä, ja "Sininen sydän" syksyllä - pitkä levyntekoprosessi, siis. Levyn ilmestymisen yhteydessä irrotettiin "Ensimmäinen nainen"-sinkku, mutta radiot on ilmeisesti valinneet vähän eri biisejä soittoon ("Olet tässä" oli ainakin jossain vaiheessa Radio Suomen soitetuin).

Musavideot:
Kiitos kun muistit: http://youtu.be/s3pl4Kf5yQk
Ihanaa: http://youtu.be/R7-1QcTRyS8
Sininen sydän: http://youtu.be/GF1oFGl9jJE

Ja sitten ihan tuore akustinen "olohuoneversio" biisistä Tyttö (jonka Krisu teki sen kunniaksi, että FB-sivulle tuli 3000 tykkääjää): http://youtu.be/MMenNTXD55Q


8
Kausi 2007 / Jarno Ollikainen & Hurma
« : 24.07.2011 06:48:20 »
Myöhäishuomiona, että yksi kauden 2007 semifinalisteista laulaa ja soittaa TV2:ssa joka viikko tämän kesän. Jarno Ollikainen (söpö nuori pyhtääläispoika, joka lauloi Neon2-biisin Ari Koivusen pienryhmässä) on solisti-basistina Hurma-bändissä, Kesäillan valssin vakioesiintyjänä. Kivasti veti ainakin Mariskan Myrkynkeittäjää viime perjantain (tänään sunnuntaina uusittavassa) jaksossa.

9
Kausi 10 -2011 / TOP-3
« : 01.06.2011 14:51:44 »
Tais hyytyä koko AI-aihe, kun suurin osa tietää miten kävi? En ymmärrä miten oon osannut olla spoilaantumatta, mut edelleen vaan porskutetaan jonkunlaisessa jännityksessä - ei minkäänsortin arvausta miten käy.

Top3-jaksossa minusta Haley oli omaa luokkaansa, aivan loistava. Ja Scotty takuuvarman valloittava (plus hetkittäin laulu kuulosti taas mielettömän makeelta). Nää kaksi ottaisin finaaliin. Jostain syystä Lauren jättää kylmäksi niin kaunisääninen kuin onkin (ehkä sillä on ollut liikaa vieraita countrytyylin biisejä... mut niin toisaalta Scottyllakin??). Sen vaan huomas siitä, että ylipitkän jakson tiivistämiseksi tuli kelattua hiukan jotain Laurenin biisiä, mut ei muiden.

10
Kausi 2011 / 3. finaali 17.4
« : 13.04.2011 20:45:08 »
Kopsattu tuore Idols-uutinen:

Ali Elkharam: Sininen uni / Tapio Rautavaara sekä Trouble / Coldplay

Martti Saarinen: I Will Remember / Toto sekä Kaikki häipyy, on vain nyt / Eppu Normaali

Hennariikka Syvänne: Veden alla / Emma Salokoski Ensemble sekä Winner Takes it All / ABBA

Ilpo Kaikkonen: Stairway to Heaven / Led Zeppelin sekä Maailma on sun / Tehosekoitin

Ali jatkaa tutulla yllätyksettömällä linjalla, mutta tietty "tärkeät biisit" teema tavallaan pakottamaan ottamaan just ne, mistä on puhunut (kai joku arvas jo Coldplaynkin, ei vain Sinistä unta?)

En saa tuota Toton biisiä suoraan päähäni, mut Eppu-biisi on hieno. En sitten tiedä sopiiko Eppu-lyriikka ja -tyyli väärän Martin suuhun...

Stairway to heaven aika obvious valinta, ISO biisi, mut jos Ilpo klaaraa sen, niin hienoa. Ja vähänkö säikähdin kun luin ton toisen biisin nimen eka pikkuselta kännyruudulta ("Maailma on..."), mut onneksi varastaa vain Yrjänältä eikä siltä toiselta ;)

Veden alla todella hieno valinta ja sopinee Hennariikalle kuin nenä päähän. En tiedä onko tollanen Winner takes it all-idea hyvä tollaseen kisaan (suomalaiset arvostaa vaatimattomuutta ;) )

11
Kausi 2011 / Idols tekee hyvää 24.4
« : 05.04.2011 00:19:03 »
http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/viihde/idols2011/uutiset_vko13?1307615

No nyt on sitten tästäkin vihdoin julkaistu lisätietoa. Ilahduttavaa on se, että kerrankin on kaikki voittajat mukana :). Ite toki mielellään näkisin myös sen toisen vastaavan kisan voittajan samassa "perheessä" tai muuten lavalla laulamassa mielummin kuin puhelinpaneelissa ;)

Jotenkin olin olettanut, että konsertti olisi "Idols-painotteisempi". Saattaahan toki vielä ollakin enemmän Idols-tähtiä esiintymässä kuin mitä tässä mainitaan.

12
Kausi 2011 / Idols 2011 Tähtien loistoa -levy
« : 11.03.2011 07:05:23 »
Oonkohan mahdollisesti ainoa, joka menin (perinteisesti) sortumaan tuohon lättyyn? ;). Onhan noista biiseistä juteltu 1. ja 2. semifinaalitopiceissa, mutta ehkä omakin ois paikallaan?

Tänään tosiaan ostin ja parin kuuntelun perusteella muutama erittäin sekalainen kommentti. Jo ennen noita semejä levy kiinnosti siinä mielessä, että siinä on monta biisiä, jotka on jollain tavalla säväyttäneet viime aikoina - lähinnä Sinä, Chasing cars ja Need you now. Martti klaaraa Sinän melko kunnialla, mutta rupesi hieman ärsyttämään tunkkainen nasaali, joka ilmestyy noihin "liekkeiHIN, palaiSIN" loppuriimeihin (omituisesti lausuu siinä, ikään kuin amerikanaksentilla). Tyttöjen versiot jää upeiden alkuperäisten varjoon - Lotan ääni on tuossa ihan kaunis (vrt. yhteisbiisi, missä se ärsyttää) mutta Stinalta puuttuu se "country twang" jota biisinsä vaatis.

Jusun Asfaltin pinta on hieno, mutta ääni yksinään ei säväytä juuri mitenkään (liveversion söpöt hymyt puuttuu ;) ). Ainakin Jusu ja Jerkka on minusta sellasia, joilla on toivoa artisteina vain jos pystyvät tekemään huippubiisejä ITSE (vrt. esim. Juha Tapio, jolla on "vain" peruskaunis ääni, mutta tekee ja tulkitsee ihania biisejä). Oikeastaan Ali on ainut jolla on niin poikkeuksellinen ääni, että vois menestyä muidenkin kamalla (+ ehkä Ilpo tollasena "kokonaispakettina", mutta toivottavasti hänessäkin on biisintekijän vikaa, ettei ihan "tuotteeksi" päädy). Ekan kierroksen kuuntelulla tuo Alin biisi oli ainut, joka sai aikaan jotain kylmien väreiden tapaista. Ilpon biisin kokonaisuus ON parempi kuin se näytepätkä, muttei silti tee valtaisaa vaikutusta (tosin siihen vaikuttaa biisikin, joka ei MULLA yllä noiden hienoimpien kotimaisten tasolle). Valonpisarat saattaa kyllä mennä tän levyn kuuntelusta pilalle - Jerkan versio on turhan "humpahtava", ja jää ihan liikaa soimaan päähän ;)

Semissä ajattelin, että Annan versio Annan biisistä on parempi kuin alkuperäinen, mutta parin kuuntelun jälkeen en mielessäni enää edes erota niitä toisistaan (liian samanlaiset). Vastaavasti taas Fatiman Uusivirta-versiointi on turhankin omituinen. Sellanen vika mulla on päässä, että tykästyn huomattavasti helpommin miesääniin (ei kukaan varmaan ookaan huomannut että Idols-suosikkini on järestään miehiä ;) no Hanna pienenä poikkeuksena), ja naisista kelpaavat vain matalahkot pehmeät äänet (esim. Arja Koriseva on ikisuosikki). Muut on helposti liian kimeitä, ja tällä nyt sit teilaan oikeastaan kaikki muut tytöt paitsi Fatiman. Hm... Stina laulaa kyllä sinänsä pehmeästi, mut ei muuten ole vakuuttanut.

Mut takas levyyn. Lassi pitää ainakin mainita, ja niin kaunis kuin ääni onkin, en vaan kestä tuota sen englantia. Tosin, tajuan kyllä senkin, jos tuo rallikuskiaksentti vain lisää Lassin viehätystä joillekin, jotka häneen heti hurahtivat (vrt. Koopin suomi-biisit, jotka oli NIIN ihania, minusta ;) ).


13
Kausi 2005 / Ilkka Jääskeläinen
« : 30.11.2010 13:11:01 »
Aihe ilman fan clubia, kun en tunne itseäni ihan faniksi, vaikka tykkäsinkin kovasti (kelpasi hyvin voittajaksi, kun Pete-optiota ei enää ollut ;) ). Enivei, Ilkkahan on tänä syksynä juontanut musiikkiohjelmaa kristillisellä TV7-kanavalla (jaksot kuulemma löytyy arkistosta, pitäs kattoa joskus muutkin kuin eka), ja lisäksi on palannut taas levylaulajaksi, edes yhden biisin verran:
http://www.du.fi/kotisatamankauppa/?sid=30003&tuoteid=13003

Kiinnostais kuulla, mut ei ihan niin paljon, että raaskis koko levyä tilata - toivottavasti osuu jotenkin vielä kohdalle :)

14
Pitäähä paluuta tai ennemminkin uutta alkua touhuavalle ekalle Idols-voittajalle tehdä oma aihe. Aikamoisen tyylikkäästi hoidettu tilanne minusta, puhua vasta sitten kun on oikeasti asiaa, eli uusi suomenkielinen levy menossa "painoon" (julkaistaan 20.10):
http://www.radionova.fi/page.php?page_id=1207&i=8503
http://www.hannapakarinen.fi/2010/08/15/mie-olen-onnellinen-nyt/

Toisessa linkissä on eka sinkkukin kuunneltavissa, ja mie ainakin tykkään Paperimiehen tyttärestä :) (tykkäsin toki Hannasta ennenkin, eli siinä mielessä ei kovin yllättävää). Kaikenkaikkiaan tosi hieno homma - ilahduttaa kun joku "vanha" Idols-tähti edelleen menestyy (harvinaista herkkua - toivottavasti siis Hannan uusi levy on oikeasti hyvä ja menestyykin vielä :) )

15
X-Factor 2010 / Voittajan levy
« : 14.05.2010 16:49:00 »
Tuolla suloisen Samulin ketjussa keskustellaan vaikka mitä, mm. siitä kannattaako voittaa vai ei, kun voittajan levykin pitää tehdä niin hätäisesti. Tekee mieli filosofoida aiheesta sen verran, että piti perustaa uus aihe voittajan levylle. Eli hieman toinen näkökulma voittajalevyyn: joskus voi olla hyväkin, että eka levy tehdään suht pikaisesti asiantuntijavoimin, ja voittaja itse pääsee selkeämmin tekemään omaa juttuaan vasta seuraavassa. "Idols-musa" voi nimittäin olla yleisölle helpompi niellä kuin täydellisellä artistin vapaudella ajan kanssa väsätty.

Omakohtainen esimerkki: ainakin toistaiseksi pidän Koopin ensimmäisestä levystä enemmän kuin toisesta. Toinenkin on LOISTAVA mutta siihen oli hieman vaikeampi päästä "sisään". Yleinen mielipide - ja varmaan totuuskin - on se, että uusi levy on enemmän Koopin omaa tyyliä, mutta... no se tyyli on vielä kauempana siitä, mitä itse muuten kuuntelisin. Kuuntelen ja tykkään koska tykkään Koopista ja Koopin äänestä, mutta muuten musa olisi mulle varmaan "liian hienoa" ;)

Ekan levyn kohdalla olin kieltämättä niin hurahtanut ;) että mikä tahansa mitä idoli laulaa olisi ihastuttanut, mutta tämä Elias-fanitus on sen verran hillitympää,että jatkon kannalta levynkin pitäs "sopia korvaan". Mistä päästään siihen, että nää molemmat finalistit on kyllä sellasia, että hieman hirvittää mitä ne saisi aikaan jos ihan itsekseen temmeltäisivät studiossa ;). Elias saattaisi tehdä vaikka omaan sanomaansa sopivaa gospelia, joka toki voisi olla ihan hienoa kuunneltavaa tai sitten ei. Ja Samulinkin oma tyyli taitaisi olla meikäläiselle turhan taiteellista. Mutta kumpi tahansa voisi "koukuttaa" minut ääneensä ekalla sopivan kaupallisella levyllä, ja sit ehkä se erikoisempi "oma tyylikin" avautuisi.

Koko ajan oon ollut sitä mieltä, että mun ois PITÄNYT tykästyä Yrjänään. Sen jossain haastiksessa suunnittelema "Suomen urpoin levy" olis varmaan just mulle sopiva ;)

Edit: ja siis missään nimessä en tarkoita, että voittajan "jyrääminen" levytysprosessissa ois hyvä juttu - tietenkin hänen pitäisi saada tehdä sellaista musaa, jota mielellään laulaa. Mut sopiva kompromissi - ammattisäveltäjien biisejä avuksi, jos ei omia vielä ole riittävästi jne. Esim. Koop vaikutti olevan hyvin tyytyväinen siihen, miten pääsi vaikuttamaan ekaan levyyn, vaikka sitten toiseen vielä reilusti enemmän :)

16
Kausi 2005 / Agnes fan club
« : 23.04.2009 00:35:27 »
Laitetaan nyt vallitsevan tyylin mukaan fan club otsikkoon, vaikka vähän oudolta tuntuukin kun en todellakaan ole Agnes-fani (mutta onhan sekin mun lempi-Idols-vuosikertaa... itse asiassa edelleen. Koop on toki nyt ylitse muiden, mut kun en muista tän vuoden finalisteista niin valtavasti innostunut, niin noi "floppikauden luuserit" pysyy rakkaimpana settinä ;) ).

Siis piti vaan sanomani, että Agnes taitaa ihan oikeasti tehdä paluuta. Sinkku tulevalta levyltä kai oli tulossa ihan justiinsa, ja keikkaakin pukkais ihan mun kotinurkilla: http://www.wappufestarit.fi/ (veikkaan ettei silti tule mentyä).

17
Kausi 2005 / Pete Seppälä fan club
« : 23.04.2009 00:28:16 »
Pakkohan mun on tää tänne perustaa, kun kerran Katrillakin on oma (no, Katrilla on myös jotain musiikkiuraa jäljellä...). En tiedä olinko kovin fani mutta ainakin sinnikkäin, kun en millään meinaa uskoa, ettei kaveri palais keikkalavoille (no joo, puolen vuoden hiljaisuuden jälkeen alkaa toivo hiipua, mut muistelen vaikka itekseni vanhoja ;) )

Sivuja: [1]